Лимфен дренаж – това е въздействие върху меките тъкани на лицето и тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Чрез лимфния дренаж се стимулира протока на лимфата,

което от своя страна усилва циркулацията, а натрупаните вредни вещества в организма се изхвърлят заедно с урината. Лимфният дренаж оказва невероятно положително въздействие върху организма, установявайки равновесие между течностите в него и е изключително полезен при отстраняване на едеми, целулит, акне и стрес.
Какво представляват лимфата и лимфният дренаж?
В лимфата се натрупват продуктите от обмяната на веществата и бактериите, които са филтрирани от лимфните възли, за да може тялото по-лесно да ги изхвърли. Целта на лимфния дренаж е да стимулира протока на лимфа. Поради прекомерното количество лимфа и проблеми с циркулацията протокът на лимфата е забавен и затруднен, така че трябва да помогнем на тялото. С леки кръгообразни движения терапевтът-специалист извършва масаж на лимфните пътища в посока към сърцето, като по този начин отваря лимфните канали и ускорява отделянето на отрови от тялото. След лимфния дренаж отоците се разнасят и циркулацията се подобрява. Лимфният дренаж се препоръчва на всички, които се оплакват от подути клепачи, двойна брадичка или набръчкана кожа. При по-младите хора този проблем не е толкова изразен, но при жените, наближаващи менопаузата и при лицата под стрес този проблем става все по-забележим. Човек с подобни проблеми винаги изглежда уморен, а тенът на кожата му губи своя блясък.

 
назад